fotolijn

Zomerkamp 2011 Welpen

Eindelijk was het zo ver, het kamp van de Welpen van Scouting Heino ging van start! Het kamp duurde van 25 t/m 29 juli en het thema was Romeinen. Ons kampeerterrein "De Vrijenberg" in Loenen werd door ons hiervoor speciaal omgedoopt in "Hollandia". Het is een primitief kampterrein, gelegen op de Veluwe in een bosrijke, heuvelachtige omgeving.

Omstreeks half elf druppelden de eerste ouders met onze welpen binnen en werden de ouders uitgezwaaid. In themakleding (inclusief zwaard, helm en schild) opende de leiding het kamp en werden de welpen opgewarmd met het spelletje "Hollandse Leeuwen."

Die avond gingen onze Welpen zelf kleding maken en daaruit kwamen diverse mode-items voort! Zo gingen enkele Welpen bijvoorbeeld aan de slag met aluminiumfolie, plakband en vuilniszakken en maakten daar een waardig Romeinenkostuum van. Er werden draagbare topjes, rokjes, sieraden en wapens nagemaakt. Een echte Romein kan niet zonder eten en daarom stond er voor alle krijgers "Hollandiaanse Pot" op het menu: rode bietjes, een hamburger en aardappeltjes. Het spel "Dodende Straal" was voor de meeste Welpen een uitdaging in het donker: ze kregen de opdracht om een lichtje te vinden zonder met een zaklamp "gestraald" te worden door de leiding. Er werden gedurende het spel zelfs twee wilde zwijntjes gespot. Natuurlijk konden Welpen die dit niet aan durfden met de rest van de leiding een leuke rebus maken.

Op dinsdag werd er een heuse "hike" (wandeltocht) met behulp van een kompas gelopen. De Welpen kwamen onderweg posten tegen waarbij ze onder andere met een frisbee konden gooien, zandkastelen konden bouwen en met een badmintonracket pinda’s konden slaan (om ze vervolgens op te kunnen eten). Een groepje was even de weg kwijt, maar gelukkig waren er telefoons binnen handbereik en liep iedereen gezamenlijk weer terug. We hebben ongeveer 10 kilometer gelopen en veel Welpen waren hier trots op. ’s Avonds werd er "Levend Ganzenbord" gespeeld en bij dit spel circuleerden de Welpen in groepjes over een veld met 62 nummertjes. Elk nummer bevatte een opdracht die uitgevoerd kon worden, zoals: het groepslied zingen, een quiz maken, tafels berekenen , een snoepje eten of een nummertje vooruit gaan. Hierna gingen wij nog even bij het kampvuur zitten en werden er onder het genot van ranja en chips door enkele Welpen toneelstukjes opgevoerd.

Op woensdag gingen wij met de bus (gewapend met een OV-chipkaart en portemonnee) winkelen in Apeldoorn. Het had nogal wat voeten in de aarde om 13 kinderen in en uit te laten checken, maar gelukkig kwamen wij allemaal over. Uiteraard gingen onze Welpen niet zonder lege handen terug naar huis en werd er vooral veel speelgoed gekocht. Daarna namen wij afscheid van onze stagiaires Samantha en Michelle. ’s Middags brachten wij samen met de Scouts een bezoekje aan een luxe binnenzwembad (de Markander) en vertrokken wij weer fris en fruitig naar het kampeerterrein. Daar hebben wij allemaal gespeeld, gelachen en gekeet. Die avond werd er door Willemijn lekkere macaroni gekookt en de meeste Welpen (en leiding) vonden dit na de zware inspanningen erg smakelijk om te eten.

De dag daarna vertrokken wij opnieuw met de bus naar "Koningin Julianatoren" in Apeldoorn. Het weer knapte wonder boven wonder nog meer op en hierdoor hielden wij het overdag droog. De Welpen konden kiezen uit verschillende attracties, zoals : het schommelschip, het spookhuis, een reuzenrad, draaiende kopjes, een theatershow en nog veel meer. Ook de leiding heeft zich in het park goed vermaakt. Om half vijf stonden wij bij de uitgang en op dat moment ging het net onweren en regenen. Gelukkig zaten wij al snel in de bus, maar van de bushalte naar het terrein kreeg iedereen wel last van een nat pak. Het bleek dat het een groot deel van ons kampterrein was onderlopen dankzij grote stortbuien. ’s Avonds aten wij patat met iets lekkers en gebukt onder grote zeilen voerden de Welpen, de Scouts en hun leiding in groepjes of alleen stukjes voor elkaar op. Onder begeleiding van onze jury (bestaande uit: Ruud Gullit, Gerard Joling, Boer Harms, Joop van den Ende en de zus van Ma Flodder) was iedereen goed voorbereid voor de start en werd men ook door hen voorzien van toepasselijk commentaar. Er werd bekend gemaakt dat wij binnenkort van Joop van de Ende (onze voorzitter Frank Mounier) afscheid nemen en hopelijk zullen wij hem nog eens terug zien!

Op vrijdag was het alweer tijd om naar huis te gaan. Met de bingo konden onze Welpen prijsjes verdienen en met de "De Draak en de Wapenwinkel" (handelsspel) raakten ze hun energie wel kwijt! De Scouts hielpen onze Welpen hierbij op weg en ze vonden het erg leuk om onze Welpen bij dit spel te mogen assisteren. Hebben wij hier leiding in de dop? Omstreeks vier uur stonden de papa’s en mama’s klaar om onze Welpen weer mee naar huis te nemen.

Namens alle leiding willen wij alle Welpen bedanken voor het leuke kamp!