Resultaat Hart voor Salland 2014

Dinsdagavond 15 april was de finaleavond en de bekendmaking van de stemmen van de Hart voor Salland actie van de Rabobank Salland. Vanuit het bestuur zijn Margaret en Martijn naar de uitreiking geweest in de Deventer Schouwburg om te horen hoeveel geld het voor onze groep heeft opgebracht.

Bij aankomst werden we hartelijk begroet en hebben we onze jassen opgehangen. Bij het halen van een kopje koffie werden we gecomplimenteerd met onze 'klederdracht'. Klederdracht...? KLEDERDRACHT?! We hadden gewoon allebei een Scoutinguniform aan... Pfff. Klederdracht.

We zijn ergens aan een tafeltje gaan zitten en omdat we wat vroeg waren konden we mooi iedereen zien binnenkomen en al gauw stroomde de foyer aardig vol met bestuursleden van alle deelnemende stichtingen, clubs en verenigingen. Na een poosje ging de grote zaal open en kon iedereen naar binnen.

Na een openingswoord door de directeur van de Schouwburg, Alex Kuhne deed ook de directievoorzitter van de Rabobank Salland, Ed den Besten een praatje waarin hij uitlegde waarom de Rabobank Salland deze actie heeft gedaan. De hoofdreden is vooral omdat de bank graag een deel van de winst van de Bank weer wil teruggeven aan de maatschappij om deze zo weer sterker te kunnen maken. Ze hebben immers geen aandeelhouders waar ze geld voor moeten verdienen. De bank heeft wel leden en deze leden hebben de afgelopen maand mogen stemmen op de deelnemende partijen. Elk lid kreeg 5 stemmen om te verdelen en men mocht maximaal twee stemmen uitbrengen op dezelfde partij.

Alle deelnemende partijen waren ingedeeld in één van de volgende drie categorieën: Cultuur, Sport en Maatschappij. Per categorie was er een top 3 van deelnemers die de meeste stemmen hadden gekregen (en dus de hoogste bedragen zouden gaan ontvangen). Per winnaar werd een vertegenwoordiger naar voren geroepen en kreeg men onder groot applaus een cheque overhandigd door een wethouder. Vervolgens werden op een groot scherm de gewonnen bedragen getoond van de overige deelnemers in die categorie. Tussen de categorieën door werd er nog een dans opgevoerd door een van de deelnemende gymnastiekverenigingen.

Scouting Heino zat in de laatste categorie, dus voor ons bleef het nog een poos spannend voordat we wisten hoeveel we zouden krijgen. We zaten helaas niet bij de top 3, maar toen we ons bedrag voorbij zagen komen, vonden we het bedrag toch zeker niet verkeerd! We hebben uiteindelijk 87 stemmen gekregen en dat bleek goed te zijn voor een eindbedrag van € 334,95!

Nadat alle prijswinnaars in alle categorieën zich nog eens op het podium verzameld hadden voor een foto-momentje was dit het einde van de 'voorstelling' en ging iedereen weer naar de foyer voor een hapje en een drankje. En natuurlijk voor de envelop met de cheque:

Na nog met wat bekenden gepraat te hebben (er was heel wat volk uit Heino...) zijn we weer richting huis gegaan. Het was zo een gezellige avond met een mooie opbrengst.... En we gaan ons voor volgend jaar natuurlijk weer aanmelden!