St. Joris met een speciale verrassing!

Scouting Heino vierde op 23 april een heel bijzonder feest: Sint Joris, een feest dat speciaal in het teken staat van de beschermheilige van Scouting. Deze bijeenkomst vierden we met jeugdleden, leiding, bestuursleden en vrijwilligers van onze groep.

Na het welkomstwoord van Mang en Hathi was het tijd om naar het verhaal van Sint Joris te luisteren. Dit keer gingen we het verhaal op film bekijken. Tijdens het kijken was iedereen muisstil: in spanning wachtten we af of het Joris zou lukken om de draak te verslaan. Plotseling werden we aangenaam verrast door de komst van Gerben Blauw, de voorzitter van de Vrienden van V.V. Heino.

Cheque
Hij gaf ons een cheque van 250 euro in totaal, een bedrag dat we drie jaar lang van de Vrienden ontvangen. Hier zijn we ontzettend blij mee, omdat dit geld speciaal bedoeld is voor kinderen en jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Voor hen is het vaak lastig om deel uit te maken van een vereniging en daarom bieden wij hen bij onze groep de mogelijkheden hiertoe.

De Gouden Draak
Na de uitreiking van de cheque gingen de Welpen en Scouts uiteen om samen ‘De Gouden Draak’ te spelen, een combinatie tussen Levend Stratego, De Draak en de Wapenwinkel en tikkertje. St. Joris moest namelijk zoveel mogelijk goud ophalen voor de draak! De winnaar was team 1, de groep die met 191 punten als winnaar uit de bus kwam. Nadat we waren uitgeraasd, gingen we naar binnen om de ontknoping af te kijken. En wat was het spannend… Gelukkig werd de draak op tijd verslagen en kon iedereen opgelucht ademhalen.

Rode tulpen 
Tijdens de ceremonie stonden alle leden en leiding in een kring, waarbij iedereen hand in hand met elkaar in verbinding stond. In het midden van een groep brandde een vuur, waar we speciaal voor St. Joris rozen in legden. Rode tulpen zijn namelijk het symbool van de druppels bloed die Sint Joris door zijn gevecht met de draak heeft verloren.

Na de plechtigheid was het tijd voor een lekker glaasje limonade en vervolgens ging het ceremoniële gedeelte van start. Van elke speltak/afdeling was er iemand afgevaardigd om de belofte van zijn groep uit te spreken en vervolgens een rode tulp in het vuur te gooien.

Voor de Welpen legde Merle een roos in het vuur en de Scouts, Explorers, Ramstam en Boyzonderstam waren Arjen, Wesley F. en Lisette en Peter afgevaardigd. Na de ceremonie zongen we uit volle borst mee met liedjes als ‘Tante Pier’ en 'Drakenjacht' en om 20.00 uur keerde iedereen huiswaarts.

Tot volgend jaar!

Installatie welpen 2015

Zaterdag 26 september stond de installatie centraal tijdens de opkomst van de welpen. Bij de installatie worden de nieuwe welpen officieel lid van Scouting Heino, Scouting Regio Overijsselse Vechtstreek en van Scouting Nederland. Na het officiële welkomstwoord van Akela zijn de nesten (groepjes van ongeveer 5 kinderen) bekend gemaakt. Binnen zo’n subgroep hebben twee kinderen een speciale taak: de gids en helper. Aan het hoofd van ieder nest staat de gids. De gids is het aanspreekpunt voor de leiding en de ‘leider’ van het nest. De gids wordt ondersteund door de helper. Ook de nieuwe gidsen en helpers hebben hun gidsen en helpers bandjes gekregen.

Via deze weg wil de welpenleiding de nieuwe welpen graag nogmaals welkom heten bij de speltak en de nieuwe gidsen en helpers feliciteren met hun nieuwe taak.

Overvliegen 2014

Vrijdag 5 september vond het jaarlijkse overvliegen plaats, in het logboek is een verslagje te vinden!

Filmpje zomerkamp scouts

Etienne heeft een filmpje tijdens het zomerkamp van de scouts gemaakt.

Heino Kids Sporten - "Ieder kind heeft recht op sport"

De toekomst van onze kinderen gaat ons allen aan. We willen dat elk kind in Heino kan genieten van sport samen met leeftijdsgenoten in een veilige omgeving.

Stichting Heino Kids Sporten (HKS) wil daar actief in bijdragen en belemmeringen tot deelname, van welke aard dan ook, wegnemen.

De meest concrete hulp is de financiële vergoeding van het lidmaatschapsgeld en de sportkleding voor een kind. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met Stichting Leergeld Salland.

De belemmeringen kunnen ook van fysieke aard zijn, een lichamelijke of verstandelijke handicap, sociale problematiek, schaamte of financieel. Ongewild voelen kinderen zich buitengesloten en wordt de drempel tot deelname hoger. Samen met de aanvrager wil HKS zoeken naar mogelijkheden.

Om ieder kind in de gelegenheid te stellen om te sporten, kan u altijd met verzoeken, vragen en opmerkingen bij ons terecht. Dat kan per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of via de coördinator Ingrid Muilerman, telefoon 06-4850 6049.

Meer informatie is te vinden op www.heinokidssporten.nl.

Pagina 1 van 9

Sponsoren Blokhut

Scouting Evenementen