Onze groep

Natuurlijk ben je nieuwsgierig over wie wij zijn, wat we allemaal doen en wat Scouting Heino eigenlijk is. Op deze en onderliggende pagina's hopen we je dat duidelijk te kunnen maken. En zit je desondanks toch nog met een vraag, aarzel niet en stuur ons gerust e-mail. Kijk voor adressen en telefoonnummers op de Contact-pagina.

Naam

De naam van onze vereniging is: "Rozendaelgroep Scouting Heino". Het eerste deel van onze naam verwijst naar het landgoed "het Rozendael" hier in Heino. Onze blokhut "de Veldlelie" staat namelijk op de grond van dit landgoed. De rest van de naam spreekt natuurlijk voor zich, we zijn een Scoutinggroep en we komen uit Heino!

Speltakken

We spelen het Scoutingspel in groepen die op leeftijd zijn ingedeeld. Dat noemen we een 'speltak'. Zo is er bijvoorbeeld een leeftijdsgroep van 6 tot 11 jaar, van 11 tot 15 jaar, van 15 tot 18 jaar en een 18+ speltak. Meer informatie over de verschillende speltakken kun je links in het groene menu vinden onder het kopje 'Speltakken'.

Bestuur / teams

Ter ondersteuning van de leiding van de speltakken is er een bestuur en zijn er werkgroepen / teams die allerlei activiteiten organiseren en klussen doen. De groep is een vereniging en alle middelen zijn ondergebracht bij een beheerstichting.

Geschiedenis

Rozendaelgroep Scouting Heino is op 20 juli 1989 opgericht als product van het "witte vlekkenplan". Dit plan had als doel om scoutinggroepen op te richten in scoutingloze plaatsen. Onze groep begon met een welpen- en kabouter-speltak (7-11 jaar) en voor de jongste leden (5-7) was er de bever-speltak . In het begin hadden we nog geen eigen blokhut, maar werden de opkomsten gehouden op het terrein van "de Haere" (toen nog Spil).

Op 15 september 1990 werd onze blokhut "De Veldlelie" feestelijk geopend. Tevens werd de Scouts, een speltak voor jongens en meisjes in de leeftijd van 11 tot 15 jaar opgericht. In 1994 kwam er nog een 5e speltak bij: de explorers, een speltak voor leden van 15-18 jaar. Om deze speltak onderdak te kunnen bieden werd er een nieuw gedeelte aan onze blokhut gebouwd. Tijdens de festiviteiten rond ons 5-jarig bestaan, werd dit gedeelte geopend.

In de jaren daarna werd er ook nog een paar keer geprobeerd om een stam op te richten (speltak voor 18+) maar pas in 1999 lukte dit echt. Eerst noemde deze stam zichzelf de "Innequientia stam", later werd die omgedoopt tot "Boyzonderstam".