Bevers

LET OP: Helaas hebben wij op dit moment geen Beverspeltak, onderstaande tekst is daarom puur om te vertellen wat het inhoudt. Er zijn tot we weer voldoende leiding hebben geen opkomsten.

De Bevers zijn de jongste speltak van Scouting Heino. De Bevers is een speltak die speciaal bedoeld is voor jongens en meisjes van 5-8 jaar.

Elke week reizen de Bevers af naar Hotsiejtonia, waar zij de aller-leukste avonturen beleven. Denk maar eens aan een hut bouwen, broodje bakken boven het kampvuur, knutselen, toveren met Professor Plof of een smaaktest. We doen ook veel actieve spelletjes bij de Bevers, zoals baltikkertje, een skippybalrace of Vlaggenroof. Daarnaast hebben wij ook wel eens een puzzel- of wandeltochtje waarvoor wij naar het bos gaan.

Wij besteden bij de Bevers veel aandacht aan sfeer, fantasie, actie en creativiteit. Het is volgens ons belangrijk dat de Bevers elkaar met respect behandelen, want ieder kind is welkom bij de Bevers. Wij proberen hier dan ook regelmatig bij stil te staan. Daarnaast is het proberen bij de Bevers belangrijker dan al iets kunnen. Wij proberen de Bevers daarin zoveel mogelijk te ondersteunen.

De Bevers zijn een speltak van Scouting. Daarom willen wij de Bevers al wél iets van Scouting meegeven. Dit doen wij spelenderwijs. Zo laten we al aan hun zien hoe wij het vuur aanmaken of leren wij hun een makkelijke knoop.

Ook hebben wij elk jaar ‘’het Logeerweekend’’. In dit weekend gaan de Bevers één nacht op kamp. Daarnaast proberen wij ook om mee te doen met regionale activiteiten, zoals de Bever-Doe-Dag en de Beverwandeltochten.

Bij de Bevers van Scouting Heino hebben wij elke zaterdagochtend van 10.00 – 12.00 opkomst. Uw kind mag 3x een kijkje komen nemen voordat u uw kind inschrijft.

Sinds kort houden wij bij de Bevers het nieuwe themaverhaal aan. Dit themaverhaal, dat zich afspeelt in het dorp ‘Hotsiejtonia’ is kleurrijk en vol fantasie. Het is pasgeleden speciaal voor de Bevers (leeftijd: 5-8 jaar) ontwikkeld door Scouting Nederland. Het oude themaverhaal was hopeloos verouderd en de vele figuren waren onherkenbaar voor veel Bevers. Wij hopen dat de nieuwe thema-figuren beter aansluiten bij de denkwereld van de Bevers.

Het dorp waarin de Bevers figuurlijk elke week een kijkje nemen, heet Hotsiejtonia. De hoofdpersoon van het thema-verhaal heet Stuiter. Stuiter is een vrolijke stuiterbal van zes jaar en leidt de Bevers rond in Hotsiejtonia. Daar beleven ze elke week de allermooiste avonturen.

Wij zullen proberen om een themafiguur als Stuiter en andere themafiguren zoveel mogelijk terug te laten komen in de opkomsten. Dit doen wij door bijvoorbeeld verkleed te gaan en daarbij staat elke opkomst in het teken van één of meerdere themafiguren. Dit geeft volgens ons een creatieve dimensie aan de opkomst.

Een beschrijving van onze themafiguren:

Stuiter is een zesjarig kind die gek op spelletjes. Hij wil graag actief bezig zijn en is altijd vrolijk. Hij houdt ervan om met de Bevers spannende avonturen te beleven. In het midden van het dorp, waar Stuiter woont, vind je een dorpsplein met een vlaggenmast. Hier gebeuren allemaal leuke en gezellige dingen.

Rondom het plein vind je allerlei andere leuke dingen zoals het bos van Bas Bos en Rebbel. Ze zijn getrouwd en zijn altijd wel buiten te vinden. Rebbel is dol op dieren en is een lekkere kletsmajoor. Met iedereen in het dorp maakt ze wel eens een praatje. In het bos kun je heerlijk spelen.

Aan de rand van het dorp stroomt een rivier. Hier ligt de boot van Sterre en Steven aan de steiger. Sterre en Steven kunnen makkelijk wegvaren naar een nieuw avontuur. Steven kan heel goed kaart en kompas lezen en Sterre helpt hem daarbij. Misschien varen ze wel over de grote zeeën, naar andere werelddelen.

Vlakbij de rivier staat het huis van Stanley Stekker. Hij heeft heel veel verstand van allerlei scoutingtechnieken. Hij vindt het heerlijk om te knutselen, computeren of iets te bouwen. Niets is hem te gek.

Aan de andere kant van het dorp staat het huis van Keet en Fleur Kleur. Keet kliedert graag met verf en vind alles een stuk gezelliger met een vrolijk kleurtje.

De moeder van Keet, Fleur, vind dat allemaal erg grappig en leuk. Fleur is gek op verhalen vertellen. Dat doet ze niet vanuit haar luie stoel, maar het liefst met een heel toneelstuk erom heen. Ook houdt Fleur van verkleden en poppenkast.

Helemaal aan de linkerkant van het dorp vind je het spelveld. Hier liggen bv. balkjes om op te lopen, een klimhuis om in te klimmen en een groot grasveld voor allerlei spelletjes.

Noa woont ook in het dorp, zij houdt van feestjes vieren. Ze is een beetje een dromerig type en houdt ook veel van lezen.

Er is ook een bijzondere bewoner, professor Plof. Bij hem is het af en toe wel een beetje gevaarlijk. Hij houdt zich vooral bezig met proefjes. Hij mengt van alles door elkaar, of tovert de mooiste dingen tevoorschijn. Samen met Rozemarijn woont hij aan de rand van het dorp.

Rozemarijn let goed op de kinderen in het dorp, dat ze niet te dichtbij komen, wanneer Prof weer iets aan het bedenken is. Rozemarijn heeft groene vingers en daarmee bedoelen we dat ze graag in de tuin werkt. En wanneer het slecht weer is, is Rozemarijn graag bezig met het bakken van lekkere koekjes, of lekkere hapjes voor bezoek aan het maken.

Het leukste vinden de bewoners van Hotsjietonia om er elke week met elkaar een gezellige boel van te maken. Iedereen leert van elkaar weer een heleboel nieuwe dingen.

Gaat uw kind ook mee op avontuur met de Bevers?